27 Февруари 2017 г.
днес: статии

Митове и Легенди

Нормален шрифт Уголеми шрифта Намали шрифта

Истински истории за вампири

Според легендите вампирите са съживени мъртъвци, които през нощта излизат от гробовете и нападат хора, за да пият кръв.

Откакто тази дума за първи път влиза в употреба през 1734 г., митът за вампирите се разраства неимоверно. Ето историите на някои от най-прочутите истински вампири-убийци в света:

Кървавата графиня

Голям брой изследователи на вампирски престъпления считат унгарската графиня Ержебет Батори за първия документиран случай на човек, чийто убийства са мотивирани от жажда за кръв.

Легендата гласи, че един ден тя зашлевила една от слугините си, при което на ръката й капнала кръв от момичето. Графинята забелязала, че кръвта кара кожата й да изглежда по-млада. След този случай тя започнала да се къпе в кръвта на девици, за да възстанови изгубената си младост.

Ержебет била арестувана по кралска заповед и изправена на съд. В двореца й бил открит регистър, написан с нейния почерк, в който били записани имената на 650 жертви. Тя била призната за виновна и осъдена на доживотен затвор.

Ержебет Батори не е единствената унгарка, която намирала кръвта за апетитна. Няколко века по-късно един човек с романтичното име Бела Кис също открива своята жажда.

Бела Кис

Нечестивите деяния на този мъж започнали с изневярата на съпругата му. Бела Кис се оженил за красива по-млада жена, но тя завъртяла любов с техен съсед и през 1912 г. двамата изчезнали безследно. След време в района на Букурещ започнали да изчезват и други жени.

През 1914 г. Кис бил вербуван в армията, отишъл на война и повече не се върнал. Всички смятали, че е загинал. Преди да замине бил купил голям брой метални варели, които след изчезването му били конфискувани от армията. Когато варелите били отворени, във всеки от тях открили тяло на гола жена. Аутопсиите показали, че жените са били удушени, всяка имала шията си рана, а кръвта им била напълно източена.

Чудовището от Дюселдорф Петер Кюртен

Некрофилът, изнасилвач и убиец Петер Кюртен обикновено набелязвал за своя плячка най-уязвимите хора. На деветгодишна възраст той удавил две момчета, но случаят бил сметнат за инцидент.

През 1913 г. 10-годишно момиченце било открито убито в леглото си. На шията й имало две убождания. Килимчето до леглото било пропито с кръв. Аутопсията показала, че в тялото й има много по-малко кръв от очакваното. За убийството бил заподозрян чичото на момичето, но бил освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Изминали 16 години без инцидент. Докато един ден било открито голото тяло на 8-годишно момиченце. Седмица по-късно край един път било намерено тялото на механик, който имал 20 прободни рани, повечето от които били нанесени по слепоочията му.

Шест месеца по-късно две момичета били убити близо до един панаир. Петгодишното дете било удушено, а гърлото му прерязано с нож. Четиринадесетгодишната девойка също била удушена и обезглавена. Последвали още нападения и убийства на невръстни деца.

Кюртен и неговата съпруга също разисквали случая с познатите си. Един ден полицията пристигнал в дома им и арестувала Кюртен. Той си признал, че е извършил многобройни нападения и 13 убийства. Признал също, че е пил кръвта на жертвите си. Това го възбуждало.


от 30/11/2011 г.

адрес:

Все оше няма коментари за тази статия.
  • Интересни линкове